Un curs video la Română te ajută cât rezolvarea a 100 variante bac

Dacă ești elev în clasa a XII-a și te pregătești pentru examenul de Bacalaureat la Limba și Literatura Română, atunci cu siguranță îți dorești să obții cel mai bun rezultat posibil. Iar pentru a face acest lucru, ai nevoie de o pregătire intensă și bine structurată. Din fericire, există o soluție care te poate ajuta să îți atingi obiectivul: cursul de română de pe www.i-scoala.ro.

Cursul de română de pe www.i-scoala.ro este special creat pentru elevii care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat la Limba și Literatura Română.

Acesta este un curs complet și complex, care îți oferă toate instrumentele și cunoștințele de care ai nevoie pentru a trece cu succes examenul.

Cum poți învăța pe i-școala

1. Utilizează principiul Pareto 80/20.

Este o regulă generală frecvent utilizată în domeniul afacerilor; de exemplu, „80% din vânzări provin de la 20% din clienți”. În domeniul învățării, acest principiu se aplică prin asimilarea elementelor de bază și apoi multă practică. 20% asimiliarea elementelor de bază și 80% practică. Dacă vrei să înveți să cânți la chitară, te concentrezi 20% pentru a învăța corzile de bază și tranziția dintre ele, iar 80% din timp pentru a exersa.
Apropos, noi, la i-școala, am aplicat acest principiu în realizarea cursurilor noastre.

2. Utilizează tehnica Pomodoro

Tehnica Pomodoro este o metodă time management. Această tehnică presupune aplicarea formulei 30 minute: 25 minute muncă, 5 minute pauză.

Pomodoro pornește de la împărțirea timpul în mai multe intervale ( = pomodoros), în care te focalizezi pe o singură sarcină. În loc să înveți la istorie, să arunci un ochi pe mail, să dai rapid câteva telefoane unor prieteni și eventual să vezi pe messenger ce mai face partenerul de viață, te concentrezi să faci un singur lucru într-un interval de timp definit. Închizi toți distractorii externi (telefon, laptop) și te focusezi pe o singură sarcină.
Lungimea optimă a unui pomodoro este de 25 de minute. În aceste 25 de minute realizezi un singur lucru: citești pentru limba română, sau faci exerciții la matematică la o anumită lecție sau .. faci două lecții de fizică sau chimie de pe platforma noastră. Nu faci nimic altceva în paralel. Și nu lași nimic să te distragă de la ceea ce faci.

3. Învață prin practică

De departe cea mai bună tehnică este practica. Studiile arată că învățăm 10% din ceea ce citim, 20% din ceea ce auzim și vedem, 50% când vedem o demonstrație, 70% când punem în practică  și 90% când utilizăm ceea ce învățăm

Amintește-ți cum ai învățat să joci fotbal, să înoți sau să mergi pe bicicletă. În loc să urmărești tutoriale, ai urcat pe bicicletă, ai început să joci fotbal sau te-ai aruncat în apă.

4. Fii perseverent

Din păcate, cei mai mulți nu reușesc să termine procesul de învățare pentru că renunță după ce se termină ”luna de miere”.
Cercetătorii au arătat că atunci cînd incepem să facem ceva nou, are loc ceea ce se numește ”luna de miere”. Creierul nostru elimină dopamină, iar asta ne dă o stare de bine. Însă după un anumit timp, experimentăm o coborâre în procesul de învățare. Apare plictiseala, oboseala. În acest moment cei mai mulți renunță. Însă atunci cînd știi că urmează ”coborârea” în procesul de învățare, care e temporară, ca o criză pe care o poți depăși prin perseverență, ai mai multă energie pentru a o depăși și pentru a ajunge la final. Asta face diferența între cei mediocri și cei din vârf.

5. Dormi suficient

Somnul joacă un rol important în procesul de a învăța noi materii sau de a dobândi noi abilități.

Somnul te ajută să îți consolidezi noile cunoștințe mai rapide și mai eficient. Ca într-un cerc vicios însă, privarea de somn face și mai dificil procesul de învățare și  de memorare.  Somnul are un rol esențial în îmbunătățirea memoriei și îți afectează capacitatea de a învăța.
În timp ce dormi, somnul întărește conexiunile dintre celulele creierului, ceea ce îți  îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria și mărește abilitatea de a învăța. Asta înseamnă că, dacă nu dormi destul, există un risc mai mare să iei decizii nepotrivite și să devii neproductiv, pe măsură ce memoria ta devine mai slabă.

Ce spun elevii care au folosit i-școala?

testimonial romana 1 - BAC
testimonial romana 2 - BAC
Excelent! Profesionalism, seriozitate, talent, dedicare. Felicitări întregii echipe care a contribuit/contribuie la realizarea și îmbunătățirea acestei platforme!
Cursurile sunt foarte bine structurate si frumos prezentate. Le recomand cu toata increderea, mi-au fost de mare ajutor. Multumesc echipei I-scoala!
Am avut nevoie pentru istorie de i-scoala si este foarte bun! M-a ajutat sa invat singura toata materia fiind video retinand mai usor. Am vorbit si cu Dl Profesor si m-a indrumat si dumnealui. Acesti 100 lei sunt cei mai buni 100 lei cheltuiti din viata mea! Am recomandat si serviciile dvs.mai departe.
Recomand, se pot lua note foarte mari! Eu am luat 9.5 la istorie mulțumita aplicatiei!
testimonial pregatire BAC
testimonial romana 6 - BAC
Recomand cu drag ! Cursurile sunt structurate foarte bine și atragatoare !
Recomand cu tot dragul! Cursurile sunt bine structurate și pe înțelesul tuturor.
Am luat bacul datorită ajutorului acordat de acești minunați profesori!
Recomand cu incredere i-școala! Un mediu de invatare pe intelesul tuturor!

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa de email și noi revenim cu resurse la tine