Rezolvarea subiectului III la BAC Română, profilul real-tehnologic.

5 tips&tricks pentru rezolvarea cu succes a subiectului III

Subiectul al III-lea de la profilul real și tehnologic la proba de limba și literatura română la BAC 2023 este similar cu cel pe care l-au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a anul trecut, la sesiunea specială din 2022: redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, la alegere între doi autori. 
Am făcut pentru tine un video dacă vrei să înțelegi mai bine cum să abordezi un asemenea eseu și să vezi cum am rezolvat noi subiectul!
Prin explicații clare și metode argumentative bine structurate, acest ghid te va ajuta să înțelegi cum ar fi trebuit abordat eseu și cum să scoți în evidență particularitățile unui text narativ studiat.

Ce spun elevii care au folosit i-școala?

testimonial romana 1 - BAC
testimonial romana 2 - BAC

Cerințele de la subiectul al III-lea

Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinti particularități ale unui text narativ studiat în liceu, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

1. Respectarea temei: Elevii trebuiau să se asigure că răspund corect la cerință și că toate ideile prezentate în eseu sunt relevante pentru tema dată. În acest caz, trebuiau să discute particularitățile unui text narativ studiat în liceu, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

2. Structura eseului: Eseul trebuia să aibă o structură clară, cu introducere, cuprins și încheiere. Fiecare parte a eseului trebuia să îndeplinească rolul său specific: introducerea trebuia să prezinte tema și să ofere o privire de ansamblu asupra argumentelor care vor fi dezvoltate, cuprinsul trebuia să dezvolte argumentele într-o manieră logică și coerentă, iar încheierea trebuia să rezume argumentele și să ofere o concluzie.

3. Analiza și argumentarea: Elevii trebuiau să demonstreze abilități de analiză și argumentare, prezentând idei complexe într-un mod clar și convingător. Trebuiau să analizeze textul narativ în profunzime, să identifice și să explice trăsăturile relevante, să comenteze episoadele importante și să analizeze elementele de structură și compoziție.

4. Utilizarea corectă a limbii: Elevii trebuiau să utilizeze corect limba română, atât din punct de vedere gramatical, cât și stilistic. Trebuiau să evite greșelile de ortografie, de punctuație și de gramatică, și să utilizeze un limbaj adecvat pentru un eseu academic.

5. Respectarea limitelor de cuvinte: Eseul trebuia să aibă un minim de 400 de cuvinte. Elevii trebuiau să se asigure că eseurile lor nu sunt prea scurte, dar nici prea lungi, și că toate ideile sunt prezentate într-un mod concis și eficient.

5 tips&tricks pentru rezolvarea cu succes a subiectului III

5 tips&tricks pentru rezolvarea cu succes a eseului de la subiectul III:

1. Înțelegeți cerința: Asigurați-vă că înțelegeți exact ce vi se cere în cerință. Nu divagați. Este esențial să răspundeți la întrebare în mod corect și complet.

2. Planificați-vă răspunsul: Înainte de a începe să scrieți, faceți un plan al eseului. Acesta ar trebui să includă toate punctele pe care doriți să le acoperiți, în ordinea în care intenționați să le prezentați. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu omiteți niciun aspect important și că ideile dvs. sunt prezentate într-o manieră logică și coerentă.

3. Folosiți exemple relevante: În eseurile dvs., ar trebui să utilizați exemple din textele literare pe care le-ați studiat pentru a susține argumentele dvs. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să vă argumentați punctele de vedere, dar va arăta și că aveți o înțelegere profundă a textelor.

4. Revizuiți-vă lucrarea: După ce ați terminat de scris, luați-vă timp să vă revizuiți lucrarea. Căutați orice greșeli de ortografie, de gramatică sau de punctuație și asigurați-vă că argumentele dvs. sunt clare și bine susținute.

5. Gestionarea timpului: Asigurați-vă că vă gestionați timpul în mod eficient. Nu petreceți prea mult timp pe o singură secțiune a eseului dacă aveți mai multe de acoperit. Dacă vă blocați, treceți la următoarea secțiune și reveniți mai târziu.

Excelent! Profesionalism, seriozitate, talent, dedicare. Felicitări întregii echipe care a contribuit/contribuie la realizarea și îmbunătățirea acestei platforme!
Cursurile sunt foarte bine structurate si frumos prezentate. Le recomand cu toata increderea, mi-au fost de mare ajutor. Multumesc echipei I-scoala!
referinte pregatire BAC
testimonial pregatire bacalaureat
testimonial pregatire bacalaureat
Am avut nevoie pentru istorie de i-scoala si este foarte bun! M-a ajutat sa invat singura toata materia fiind video retinand mai usor. Am vorbit si cu Dl Profesor si m-a indrumat si dumnealui. Acesti 100 lei sunt cei mai buni 100 lei cheltuiti din viata mea! Am recomandat si serviciile dvs.mai departe.
Recomand, se pot lua note foarte mari! Eu am luat 9.5 la istorie mulțumita aplicatiei!
Recomand cu drag ! Cursurile sunt structurate foarte bine și atragatoare !
Recomand cu tot dragul! Cursurile sunt bine structurate și pe înțelesul tuturor.

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email și noi revenim cu resurse la tine