Dacă ești printre cei 40.879 candidați care NU au promovat BAC-ul, te putem ajuta!

Aproape 7 din 10 elevi care au susținut Bacalaureatul anul acesta au obținut media de cel puțin 6, media care le permite să fie declarați promovați.

Înainte de contestații, procentul este de 67,8%, mai mare cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut, când a fost de 62,9%, potrivit statisticilor publicare de Ministerul Educației. Aceasta înseamnă că în acest an au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați, câți au fost prezenți. 110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, iar 16.641 din promoțiile anterioare.

Elevii de la tehnologic sunt dezavantajați din cauza felului în care sunt formulate subiectele.

Comparativ, rezultatele pe filiere, arată că elevii din promoția curentă de la filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului) au obținut note mai mici decât cei de la filierele teoretică (profilurile umanist şi real) sau vocațională (profilurile militar, teologic, sportiv, artistic şi pedagogic).

„Elevii de la tehnologic sunt dezavantajați din cauza felului în care sunt formulate subiectele. De exemplu, subiectele de la Fizică îi fac pe mulți să nu mai susțină examenul de la an la an. La tehnologic intră elevi care au 2-3 la Evaluarea Națională, iar subiectele de la Bacalaureat au un nivel mult mai ridicat pentru nivelul lor. E nedrept față de ce se întâmplă și la alte discipline. Ce muncesc profesorii în liceu se duce pe apa sâmbetei la Bacalaureat din cauza formulării subiectelor”, arată Cristian Hatu.

Apropos, noi, la i-școala, am adaptat conținutul cursurilor noastre special pentru tine!

Cursurile de pe platforma noastră, exact ce ai nevoie!

I-școala sprijină procesul de învățare al elevilor creând, cu ajutorul tehnologiei, un mediu de învățare flexibil, interactiv și cu respect pentru diversitatea de nevoi, stiluri și ritmuri de învățare.

Pe lângă cursuri, platforma pune la dispoziția elevilor posibilitatea de a intra în contact cu profesorii pentru clarificări și suport. Cursurile respectă programa oficială a Ministerului Educației Naționale și sunt realizate într-un mod structurat și logic. 

 

Platforma i-scoala pune la dispoziția elevilor care doresc să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat cursuri video online la disciplinele matematică, limba și literatura română, chimie, fizică, istorie, geografie și biologie.

I-scoala este un produs adaptat pentru mintea digitală a generației din școli. Cursurile sunt realizate într-o manieră atractivă, clară și concisă. Oferim posibilitatea elevilor să învețe în ritmul lor, când vor și de unde vor. Le oferim suport prin contributorii noștri care realizează cursurile și ghidaj permanent pentru a învăța eficient..

Cursuri de BAC special gândite pentru nevoile tale.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Lasă-ne adresa de email și noi revenim cu resurse la tine